fbpx
Ellis Schoonhoven | Kunstenaar, docent beeldhouwen en oprichter van ‘De Nieuwe Creatieven’.

Ellis is op de kop af twintig jaar beeldend kunstenaar/beeldhouwer. Na een cursus beeldhouwen verliet zij destijds het bedrijfsleven. Ze verloor haar hart aan het meest zuivere materiaal: marmer.

“Marmer is hard en toch heel toegankelijk. Ik houd van het fysieke aspect van het ambacht, het trage proces. Voor beeldhouwen moet je andersom denken. Zoals Michelangelo zei over de David, een van de bekendste beeldhouwwerken in de kunstgeschiedenis: ‘Hij zat al in het marmer. Ik hoefde hem alleen maar te bevrijden’.

Het blijft fantastisch om te werken in het mekka van het marmer: Seravezza, Pietrasanta en Carrara. Midden in de natuur, op een prachtige plek, in het land waar ze ook nog eens goddelijk koken. In dit gebied bevindt zich de bron van het materiaal. Omringd zijn door marmerstudio’s voelt voor mij als een warm bad. Mijn enthousiasme voor marmer en het ambacht draag ik graag over op anderen.”

Reizen met Ellis

Beeldhouwen in Seravezza – Italië
Het land van Michelangelo, Bernini, Da Vinci. In de streek waar het ambacht is uitgevonden ga je een week lang met marmer aan de slag.
Over deze Pitter
  • Beroep
    Kunstenaar & docent beeldhouwen
  • Plaats
    Nijmegen

Cookies & privacy beleid

Bij Pitterz nemen we uw privacy serieus. Wanneer u onze website gebruikt, moeten we mogelijk een cookie plaatsen of informatie van u verzamelen. Hieronder kunt u ons vertellen welke soorten activiteiten door u zijn toegestaan.

Privacy beleid | Sluiten
Privacy opties